Steden en Bezienswaardigheden

Guardamar del Segura

Het Castillo de Guardamar torent boven de stad uit. een wandeling naar deze ruïne is goed voor de conditie.  Er zijn plannen om van deze plek een echte toeritische trekpleister te maken ....word vervolgd.

Parque Reina Sofia , Parque Alfonso XIII , de beschermde duinstroken richting Torrevieja en de vele appelsienenboomgaarden zijn mooie groene enclaves, deze geven de stad een groenere aanblik  dan de meeste andere badsteden aan de Costa Blanca. 

Castillo                                                                                     Parque Alfonso XIII

Parque Reina Sofia

Alicante

Alicante is een stad direct aan de kust . Dat betekent strand, boulevards en een fraaie jachthaven. Wie shoppen, uitgaan en bezienswaardigheden wil combineren met het heerlijke strandleven die kan dat in Alicante prima doen.  Alicante is niet alleen een vakantiebestemming, maar ook gewoon een stad waar mensen wonen, leven, studeren en werken. Hierdoor kent Alicante veel meer authenticiteit dan veel andere kustplaatsen aan de Costa Blanca.

Murcia

Murcia , in het binnenland , heeft een lange, interessante geschiedenis en is vandaag de dag een levendige toeristische stad, vol cultuur en lekker eten.

 

Cartagena

Het oude Romeinse amfitheater is natuurlijk één van de belangrijkste bezienswaardigheden, maar in Cartagena wemelt het van de Romeinse opgravingen. Het centrum is bijna een openbaar museum geworden. De meeste opgravingen zijn vrij om van buiten te bekijken.

Vanuit het Parque Torres op de Monte de la Concepción, heeft men een prachtig uitzicht over de hele stad met de haven en verschillende vestingen op de heuvels. Monte de la Concepción is een van de 5 heuvels die Cartagena rijk is. 

Voeg daar nog wat historische gebouwen en gezellige winkelstraten bij en dat alles maakt de verplaatsing meer dan de moeite waard.

Ook de fabriek van de heerlijke likeur "43" is een bezoek waard  ( op afspraak).

Elche

Een wandeling door de binnenstad van Elche voert je langs de Arabische geschiedenis van de stad en veel barokke architectuur. Zo is de huidige basiliek van de stad gebouwd op de plaats waar ooit een grote moskee stond. Bekijk deze basiliek van Santa María, breng een bezoekje aan het gezellige plein La Glorieta Plaza en wandel door de prachtige parken van de stad. Eén van de meest bijzondere plekken in Elche is het Palmeral de Elche. Dit is met ruim 200.000 palmbomen één van de grootste palmbomentuinen van de wereld. Naast palmbomen vind je hier ook andere mediterrane bomen, zoals de sinaasappelboom en de vijgenboom. Palmeral de Elche is aangelegd door de stichters van de stad (de Moren) en dus enorm oud. 

 

Guadelest

In het binnenland van de Costa Blanca ligt, goed verborgen in de bergen, Guadalest. Het unieke aan Guadalest is dat het dorp op prachtige wijze in de rotsen geïntegreerd is. Het bijna duizend jaar oude dorp is geheel gesitueerd rondom het kasteel. Het kasteel, simpelweg El Castell de Guadalest genaamd, is jarenlang een belangrijk verdedigingspunt geweest van de Moren tegen de Spanjaarden. Omdat Guadalest alleen via een uit de rotsen uitgehouwde ingang te bereiken was en het kasteel torens had die als een kraaiennest boven de rotsen uitstaken was het eenvoudig te verdedigen. Vanaf het begin van de zeventiende eeuw zwaaien de Spanjaarden de scepter in Guadalest.

Anderhalf uur rijden , maar één van de mooiste dorpen van Spanje. 

 

Isla de Tabarca

Boottochtje vanuit Santa Pola of Torrevieja naar het kleinste permanent bewoonde eiland in Spanje. Het is amper 2 km lang en zowat 400 meter breed en telt minder dan 100 inwoners, maar dat aantal zwelt aan tijdens de zomer omdat toerisme er de belangrijkste bron van inkomsten is. Tabarca is een beschermd eiland, vol natuurlijke pracht !